Prednosti registracije

Kroz tekstove na ovom blogu mnogo smo pisali o nedostacima registracije, o mogućnostima zloupotrebe i drugim negativnim aspektima registracije. Naravno, registriranje na pojedinim stranicama ima i dobre strane, a ponekad je i neophodno.

Dobrobiti registracije

U mnogim slučajevima registracija je neophodna. Odličan primjer za to je net banking. Sama vam logika govori da, ako želite koristiti net banking, morate imati vrhunsku zaštitu, jer zapravo radite sa svojim novcima. Upravo tome služi registracija, koja nije proces sakupljanja informacija o vama (to su u banci obavili kada ste otvarali račun), već proces stvaranja sigurne veze između vas i net bankinga.

Osim ovakvih slučajeva, registracija ponekad nije neophodna, ali je svakako jednostavniji i brži način funkcioniranja na nekim stranicama. Na primjer, pojedine online trgovine vam nude registraciju kao jednu od opcija. Ako je riječ o sigurnoj i provjerenoj stranici i ako često kupujete kod njih, onda je registracija svakako dobra ideja, jer vam štedi vrijeme koje vam je potrebno da prilikom svake kupnje unesete svoje podatke umjesto da ih samo potegnete iz baze podataka.

Poneke stranice također čuvaju podatke o vašim kupovinama, pretraživanjima i slično, pa vam potom nude neke pogodnosti ili ponude za koje misle da bi vas mogle interesirati. Stranice poput Igara Kasino lucky nugget odličan su primjer takvih stranica, gdje možete dobiti razne promotivne ponude, popuste i nagrade ako se registrirate.

Kao što možete vidjeti, u mnogim slučajevima registracija je dobar i pametan izbor. Omogućuje vam sigurnost, brži i jednostavniji rad, te mnoge pogodnosti. Naravno, sve to ako odaberete prave i profesionalne stranice, a ne neke prijevare. Zato budite oprezni, ne dopustite da vas zavaraju sjajne ponude ili stranice koje liče na stranice poznatih brendova. Razmislite, provjerite, informirajte se, i ako zaključite da je neka stranica vrijedna vašeg povjerenja, nema sumnje da ćete uživati u procesu registracije i svemu što slijedi nakon njega.