Dvadeset i prvo stoljeće možemo komotno nazvati erom Interneta. Gotovo da i nema područja života koje nije bar jedan dio svoje egzistencije premjestilo na Internet, pa tako svakodnevno surfamo bespućima interneta rješavajući razne probleme, tražeći odgovore na najčudnija pitanja, kupujući sve i svašta, plaćajući račune, provjeravajući ocjene i vladanje svojih srednjoškolaca i tako dalje.

Tijekom naših lutanja često se događa da pojedine stranice od nas traže da se registriramo. Ponekad je to obavezan postupak, a ponekad samo opcija koja donosi neke prednosti, ali pitanja koje se u tom trenutku postavljaju uvijek su ista. Ima li uopće smisla i potrebe registrirati se? Kako to uraditi? Koje su prednosti i nedostaci registracije? Kako se zaštititi od mogućih zloupotreba danih podataka?

Zašto blog o registracijama?

Na sva ova pitanja, ali i na hrpu drugih, odgovara ovaj blog. Kroz članke u blogu pokušali smo što je više moguće obraditi ovu temu i pronaći odgovore na raznorazna pitanja koja ljude muče kada je registracija u pitanju. Od zdravog razuma do zakonske regulative, od jednostavnih do kompliciranih stvari, od internetskog bankarstva do lokalnih novina, gdje god se morate registrirati, puno ćete lakše odlučiti što napraviti i kako napraviti, ako znate sve relevantne informacije.

Također, ne možemo dovoljno naglasiti potrebu za oprezom i o tome često pišemo. Nije pametno dijeliti vlastite podatke naokolo bez ikakvih kriterija, čak ni kada je riječ o naizgled bezopasnim informacijama. Svatko bi morao biti svjestan potencijalnih opasnosti i kako ih smanjiti na najmanju moguću mjeru, ne bi li izbjegao razne probleme.

Uzimajući sve navedeno u obzir, uvjereni smo kako će vam ovaj blog umnogome pomoći ako imate bilo kakve nedoumice u vezi registracije.