Kako se registrirati

Svi smo se mi barem jednom našli u istoj situaciji – odlazimo na neku stranicu i odmah ili nakon nekog vremena dobijamo zahtjev za registracijom. Ako pametno razmišljate, nećete odmah ispuniti zahtjev. Sačekati ćete i razmisliti je li vam to doista potrebno, provjeriti ćete koliko je ta stranica vjerodostojna i slično. E sad, ako pretpostavimo da ste nakon svega ovoga zaključili kako je registracija dobra ideja, što i kako dalje?

Postupak registracije

Dobra vijest je da je postupak registracije zapravo prilično jednostavan u većini slučajeva. Od vas se traži da ispunite neke podatke, odredite si korisničko ime i lozinku. Količina podataka koji se traže može varirati od svega par, pa do vrlo detaljnih informacija. Jesu li te informacije doista potrebne ili ne, ovisi. Ne primjer, ako se prijavljujete na stranicu gdje ćete kupovati odjeću i obuću, sasvim je logično da traže podatke o veličini odjeće ili obuće koja vas zanima. Ako se prijavljujete na stranici s vremenskim prognozama, logika sakupljanja takvih podataka pada u vodu.

Ponekad se od vas traži da obavezno upisujete neke podatke, dok su drugi opcionalni. Hoćete li ispuniti te druge ili ne, ovisi o vama. Najbolje bi bilo da slušate svoj instinkt i ako vam se čini da nije potrebno davati neke podatke, nemojte ih ni davati.

Što se tiče određivanja korisničkog imena, nije loša ideja koristiti isto ime, ali to ne vrijedi i za lozinku. Kada određujete svoju lozinku, budite vrlo pažljivi. Nikad nemojte koristiti iste lozinke za sve registracije, i potrudite se da vam lozinka bude što je kompliciranija moguće. Zapamtite, većina hakera koji pokušavaju provaliti na tuđe profile ne gubi vrijeme sa dobro zaštićenim profilima. Vjerujte, ima više nego dovoljno profila kojima je lozinka “password” ili rođendan (kojeg, usput budi rečeno, svaki haker koji drži do sebe može bez problema doznati na vašem fb profilu ili nekoj drugoj društvenoj mreži).